06 – 29 00 47 84 info@deleeuwbestuursrecht.nl

Doelmatigheidsonderzoeken

Kwaliteit is ook: meer doen in minder tijd!

Besparen op bezwaren: het kan echt!

Ik heb de afgelopen jaren bij veel gemeenten onderzoek gedaan naar de wijze van bezwaarbehandeling. Met als resultaat: heldere rapportages en een forse lijst met verbetervoorstellen. Direct toepasbaar. De laatste tijd draait het om de combinatie van sneller, beter en goedkoper. Met behoud of verbetering van kwaliteit toch op tijd bezwaarschriften behandelen en wel een lager kostenniveau. En dat lukt. Bezwaarbehandeling kan (bijna) altijd doelmatiger. Minder juridisch, minder formeel, uiteraard met hulp van pre-mediation maar er is meer dan dat. Ik kom met praktische tips, structurele verbetervoorstellen en aanbevelingen waar u echt wat aan hebt.

Wilt u weten hoe ik een dergelijk onderzoek inricht? Ik kom graag langs om dat met u te bespreken. Het is altijd maatwerk, elke gemeente behandelt bezwaren op een andere manier. Mijn methodes zijn beproefd en ik geef u graag referenties.

En er is nog meer dan dat: Wat dacht u van het automatiseren van het bezwaarverwerkingsproces?
Wij zorgen graag voor verbinding met de leverancier van het meest geavanceerde WFM – systeem op het terrein van bezwaarbehandeling.

Heeft u vragen?