06 – 29 00 47 84 info@deleeuwbestuursrecht.nl

Interim-juristen

Door ervaring direct inzetbare overheidsjuristen

‘Ik zoek een gemeentejurist / waterrechtjurist / provinciejurist / overheidsjurist’.

De Leeuw Bestuursrecht is HET bureau dat zich volledig heeft gespecialiseerd in louter interim- juristen bestuurs- en overheidsrecht. Dat geeft duidelijkheid en garandeert kwaliteit. DLB heeft een bestand met meer dan 150 geselecteerde interim-juristen, overheidsjuristen met een PLUS die een impuls geven aan juridische kwaliteit. Naast het bestuursrecht, hebben meer juristen ook expertise op het terrein van het privaatrecht (voor de overheid), aanbestedingsrecht en vastgoedrecht.

Heeft u tijdelijk behoefte aan vergroting van de (denk- en doe-) capaciteit?
Onze opdrachtgevers zijn zeer tevreden over de inzet van onze juristen als:
* Interim-jurist: een Juridisch adviseur en vraagbaak voor bestuur en organisatie en ook als coach voor minder ervaren juristen
* Secretaris a.i. van de bezwarencommissie
* Juridisch adviseur of Jurist Omgevingsrecht bij Vergunningen, Toezicht en handhaving
* Wetgevingsjurist
* Jurist Grondzaken / Vastgoed
* Jurist Ruimtelijke ordening / Planologisch jurist
* Aanbestedingsjurist
* Interim-manager (in de rol van afdelingshoofd, teamleider of coördinator).

N

Ruime ervaring

Een interim-jurist van De Leeuw Bestuursrecht is altijd een ervaren kracht. Hij of zij kan direct bij u aan de slag met het werk waar u advies of ondersteuning bij nodig heeft. U ervaart de toegevoegde waarde direct. Indien gewenst kan de interimmer zijn ervaring inzetten voor coaching, begeleiding of trainen van personen in uw organisatie.

N

Zelfstandig aan de slag

De interim-jurist is zo ervaren dat hij of zij de opdracht geheel zelfstandig kan uitvoeren. De interim-jurist is zelf ‘zelfstandig gevestigd’, een freelancer, een ZZP-er. Dat zegt alles over zijn of haar instelling: klant- en resultaatgericht, gewend om zich ten dienste te stellen aan u als opdrachtgever en aan het te bereiken resultaat.

N

Gewerkt bij de overheid

Alle interim-juristen van De Leeuw Bestuursrecht hebben hun sporen verdiend bij de overheid. Velen van hen zijn hun loopbaan gestart bij de overheid, zijn bekend met de cultuur, overheidstaken, de processen, etc. Zij kennen het politiek-bestuurlijke krachtenveld en hebben daar een antenne voor ontwikkeld.

N

Eén aanspreekpunt

Bij De Leeuw Bestuursrecht zijn de lijnen kort. Dick de Leeuw is zowel aanspreekpunt voor u als opdrachtgever als voor de interim-jurist. Hij is – door zijn eigen ervaring als overheidsjurist – bekend met het werk dat gedaan moet worden. Kortom, een gesprekspartner die de taal spreekt van u en van de interim-jurist.

N

Optimale prijs-kwaliteitsverhouding

De tarieven van De Leeuw Bestuursrecht zijn sterk concurrerend. U betaalt een tarief dat direct gerelateerd is aan de senioriteit van de in te zetten interim-jurist en het (uur)tarief dat daarbij past en wat de jurist dus rekent aan ons. Dat tarief vormt de basis voor het tarief dat u betaalt. Het is een all-in tarief. Geen verrassingen, helder, duidelijk.

N

Zorg en aandacht

Dick de Leeuw houdt een vinger aan de pols. Hij legt en houdt contact met zowel de opdrachtgever als de interim-kracht. Noem het verwachtingen-management. Voor DLB staat bovenaan dat de interim-jurist dient te voldoen aan de verwachtingen van de opdrachtgever.

Mei 2016: De gemeente Culemborg werkt op dit moment met twee deskundige en ervaren interim-juristen van De Leeuw Bestuursrecht. Dick de Leeuw heeft met onze informatie voor beide functies (adviseur APV, drank en horeca beleid en een secretaris voor de commissie bezwaarschriften) direct een passende kandidaat gevonden. Beide juristen zijn prettige, betrokken collega’s en passen zich snel aan aan het team waar ze bij komen te werken. Bovendien zijn het vakkundige collega’s met voldoende ervaring, die op zijn tijd ook stevig door weten te buffelen. Ze brengen op een rustige manier tips en verbeteringen mee voor onze manier van werken, wat ook zeer gewaardeerd wordt.

Saskia Bosman

Manager Bedrijfsvoering, Gemeente Culemborg

Ik ben een freelance – jurist die gewend is in veel verschillende overheidsorganisaties te werken. En ook steeds te wisselen in mijn rol en taken. Door mijn ervaring kan ik snel schakelen. Ik leg makkelijk contact en weet mijn weg snel te vinden. De Leeuw Bestuursrecht is voor mij een ideale intermediair: korte lijnen, een goede naam in overheidsland en Dick is altijd goed bereikbaar.

De Interim-jurist

Bij een vraag om een ervaren interim – jurist kan ik snel schakelen. Ik weet wie er beschikbaar is of binnenkort komt. Ik heb geen ‘bankzitters’ die ik graag aan het werk wil hebben. Ik stel alleen personen voor die prima passen bij wat de opdrachtgever zoekt. Onderdeel van mijn manier van werken is het regelmatig contact hebben met zowel opdrachtgever als jurist over het verloop van de opdracht. Mijn dag is geslaagd als ik weer een mooie match kan maken!

Dick de Leeuw

Direct contact met Dick de Leeuw?