06 – 29 00 47 84 info@deleeuwbestuursrecht.nl

Referenties

Opdrachtgevers aan het woord

Sinds 2012 heeft De Leeuw Bestuursrecht opdrachten verricht voor een variëteit aan overheidsinstanties. Voorbeelden daarvan zijn: de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Breda, Leidschendam-Voorburg, Oldenzaal, Hellevoetsluis, Hillegom, Nissewaard, Wageningen, Gorinchem, Culemborg, Weesp, Veere. Maar ook bij provincies (Utrecht en Noord-Holland), diverse waterschappen en ministeries.

Omdat De Leeuw Bestuursrecht altijd maatwerk levert en veel verschillende producten, voert het te ver om alle projecten te noemen. U treft hieronder een greep uit onze successen. Indien u meer wilt weten of wilt zien over referentieprojecten, neem dan gerust contact met ons op.

In korte tijd, met twee ervaren juristen, werd een achterstand in bezwaarzaken accuraat weggewerkt. Joke Heijmans (destijds teammanager JZ) zegt: “De Leeuw Bestuursrecht levert zeer ervaren juristen. Het uitbesteden van de behandeling van een grote hoeveelheid bezwaarschriften werd vlot opgepakt en afgerond. Outsourcing heeft hier goed gewerkt! Als tevreden klant, kan ik De Leeuw Bestuursrecht van harte aanbevelen.”

Joke Heijmans

uitbesteding van bezwaarschriften, Gemeente Tilburg

Deze omgevingsdienst had behoefte aan een interim-jurist, een specialist op het terrein van het milieurecht. Veel ZP-juristen die verbonden zijn aan van DLB zijn gespecialiseerd in het omgevingsrecht.
Opdrachtgever mr. Peter Groeneveld (jurist / teamcoördinator) schrijft : “De Leeuw Bestuursrecht heeft mij snel en goed geholpen aan een goede interim-jurist op milieugebied voor mijn team Juridische Zaken en APV op het moment dat daartoe een dringende noodzaak ontstond. Dick houdt ook nadat de inhuur is geregeld de vinger aan de pols, informeert actief of de werkzaamheden naar behoren worden verricht en evalueert na afloop van de inhuurperiode.”

Peter Groeneveld

interim jurist Milieurecht, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

De gemeente had behoefte aan een in-company training. Ik vond een deskundige en bevlogen trainer. Met die combinatie (noem het ‘bevlogen deskundigheid’) bereik je dat deelnemers spontaan zeggen ‘dit was eindelijk eens een training waar ik echt wat aan heb’.

Peter Klaver

training 'Verordeningen maken', Gemeente Haarlemmermeer

“Samenwerking met De Leeuw Bestuursrecht is voor de gemeente Breda een positieve ervaring. Naast het leveren van een deskundig advies over de mogelijkheden te komen tot één bezwaarschriftencommissie met verschillende kamers in Breda heeft De Leeuw Bestuursrecht naar volle tevredenheid een interim-jurist geleverd ter ondersteuning van het secretariaat van de Adviescommissie Bezwaarschriften AWB.”

Beppie Wijnties

Teamleider Juridische Zaken en Inkoop, Gemeente Breda

De gemeente had wegens langdurige ziekte een tijdelijke secretaris nodig voor de bezwarencommissie Algemene Zaken.
Opdrachtgever, teammanager POJ, Anouk Reijntjes: “De Leeuw Bestuursrecht heeft gezorgd voor een prima secretaris. Deze interim-secretaris was zeer vakkundig, snel in te zetten en heeft kwalitatief goede adviezen gegeven. Ook bleef Dick de Leeuw tijdens de interim-periode het functioneren goed monitoren en was er goede nazorg.”

Anouk Reijntjes

Uitbesteding van bezwaarbehandeling, Gemeente Wageningen

Dick heeft voor de gemeente Oldenzaal twee onderzoeken (audits) gehouden gericht op juridische producten en werkprocessen. Met zijn kennis en achtergrond weet hij snel door te dringen tot de kern. Het resultaat was een actiegerichte rapportage met zeer bruikbare aanbevelingen. Deze door De Leeuw Bestuursrecht uitgevoerde opdracht voldeed geheel aan onze verwachtingen.”

Albert Lageweg

Concerncontroller, Gemeente Oldenzaal

Meer weten over referentieprojecten?