06 – 29 00 47 84 info@deleeuwbestuursrecht.nl

Vaardigheidstrainingen

Presenteer je zelf beter!

Training Verweer voeren bij bezwarencommissie en bestuursrechter

Deze training is bedoeld voor juristen, leidinggevenden en (beleids)medewerkers die regelmatig optreden als vertegenwoordiger van bestuursorganen bij hoorzittingen van de bezwarencommissie en/of de bestuursrechter.
Hoe leer ik overtuigend te presenteren? Wat verwacht een bezwarencommissie/bestuursrechter van mij als verweervoerder cq vertegenwoordiger van het bestuursorgaan? Hoe bereid ik mij goed voor op een zitting?

Na afloop van de training:
* weet je wat de bezwarencommissie/bestuursrechter verwacht;
* kun je een zitting goed voorbereiden;
* heb je betere pleittechnieken en heb je geoefend met een hoorzitting.
Werkwijze: interactieve overdracht van kennis en vaardigheden + Vragen en oefeningen + De deelnemers oefenen de rol van vertegenwoordiger van het bestuursorgaan.
De deelnemers spelen ook rollen in de casus van andere actoren , zoals de voorzitter, lid van de bezwarencommissie, bestuursrechter en reclamant. Doel hiervan: vergroten van het inzicht in het doel van de bezwarenprocedure en de eigen en diverse rollen daarin.
Deze training wordt bij voorkeur in-huis gegeven.

Adviesvaardigheden voor juristen

Ben jij een juridisch adviseur en je wilt je bekwamen in je adviesrol? Na deze training ben je nog meer een gesprekspartner voor je collega’s en kun je het contact met de burger passend invullen.
De training adviesvaardigheden voor juristen is een training die speciaal is ontworpen voor juristen en juridisch medewerkers. Tijdens deze dag ontvang je het theoretisch kader en word je praktisch getraind in het toepassen van bijvoorbeeld advies-, communicatie- en beïnvloedingsstijlen.
Wij bieden een actief programma, begeleid door een zeer ervaren trainer. Met behulp van diverse methoden scherpt die trainer je inzichten en skills op het gebied van adviesvaardigheden verder aan.
Hoe sluit ik aan bij mijn klant? Welke rol neem ik als adviseur in en wat is effectief? De verschillende adviesfasen, diverse adviesstijlen en –rollen, omgaan met weerstand, overtuigen.

Heeft u vragen?